I august 1991 var våre populære håndballjenter på besøk i Lyngdal. I tillegg til tre kamper mot USA i Lyngdalshallen, var Susann Goksør & co. på krabbetur i Lyngdals skjærgård.

– Hvor finnes paven, Torleiv. Spørsmålstegnene sto skrevet med store bokstaver i fjesene på håndballjentene under krabbeturen tirsdag 6. august 1991.

Kultursekretær Torleiv Birkeland måtte på beste måte forklare hvordan magesekken (paven) på krabbene skulle fjernes, da håndballgruppa i Lyngdal IL inviterte storstjernene med på tur.

Håndballjentene var tilsynelatende ikke veldig vant til å spise krabber. Derfor måtte Torleiv Birkeland, Odd Andreassen, ordfører Anders Nøkland og andre lyngdøler tre støttende til og hjelpe jentene med å rense krabbene.

Krabbeturen gikk til Ådneskår og Håberget. I forkant var det nydelig krabbemåltid på hytta til Kurt Gundersen.

– Blir dere dårlige får vi invitere USAs spillere på krabbetur på torsdag. Da vinner dere helt sikkert på fredag, spøkte Odd Andreassen, håndballformann i Lyngdal IL, mens han så bort på trener Sven Tore Jacobsen.

– Vinne gjør dere sikkert uansett, la Andreassen til med et glimt i øyet.

Men Norge vant faktisk ikke over USA i Lyngdal. Gjestene vant den første kampen 19-18. De to neste endte uavgjort 18-18 og 24-24. Treneren var likevel fornøyd:

– Det er ingen tvil om at matchingen jentene har fått her i Lyngdal er gull verd, oppsummerte trener Sven Tore Jacobsen.

Om ikke den var gull verd, så var den i alle fall sølv verd. Under OL i Barcelona sommeren etter var det bare umulige Sør-Korea som sto høyere enn de norske jentene på den olympiske seierspallen.

Fra OL i Barcelona er det den dramatiske semifinalen mot SUS (Sovjet) som huskes. I aller siste sekund ble Siri Eftedal spilt fri og scoret det avgjørende målet som gav seier 24–23 og finaleplass. I finalen fikk de norske jentene juling og tapte klart 28–21 for Sør-Korea.