280320 For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

FARSUND

Arbeiderforening hadde «lagt opp». På årsmøtet ble det besluttet åminndtille virksomheten. I følge siste formann Abraham Sælør var Farsund Arbeiderforening den siste i Farsund. Foreningen ble stiftet for 125 år side; tilbake i 1870. Sælør hadde med seg Ove Østtorp, Jakob Skjoldal og Tor Jakobsen i det siste styret.

SVERRE EKELAND

ble utnevnt til æresmedlem nummer fire på årsmøtet til Lyngdal IL. 75-åringen hadde dømt over 4.000 kamper i sin lange dommerkarriere, og hadde også ti år som spiller på A-laget bak seg. På årsmøtet fikk han gullnåla, blomster og velfortjent ros.

TORLEIV BIRKELAND

fortsatte som formann i Lyngdal IL, mens Torrey Nørsett ble valgt til ny nestformann etter Antoni Abrahamsen. Lyngdal IL hadde god økonomi, mye takket være Lyngdal Cup. På årsmøtet ble ballhall på stadion diskutert. Idrettslaget håpet at ballhall til 9,5 millioner kroner ville stå ferdig før årsskiftet.

CORNELIUSSEN AS

hadde søkt Farsund kommune om omdisponering av deler av kontorbygget i Farøyveien. Eric Corneliussen ønsket å bygge tre eldreleiligheter eller ferieleiligheter i 2. etasje. Bygningssjefen anbefalte bygningsrådet å nedlegge forbud mot bruksendring.

ÅRSMØTET

i Lyngdal Røde Kors vedtok å kjøpe egen vakthytte på Haddelandsheia, bare 200 meter fra parkeringsplassen. Hyttekjøpet ville koste 230.000 kroner, og planen var at andre foreninger kunne benytte hytta når hjelpekorpset ikke var på vakt. Marie Seland ble valgt som ny formann på årsmøtet.

BJØRN DEGERUD

ble valgt til formann i Farsund kommunale forening, som totalt hadde 100 medlemmer. Med seg i nytt styre fikk han nestformann Sigurd Olsen, Alf G. Abrahamsen, John Kleppe, Erling Jakobsen, Harald Knudsen og Edith Syvertsen, med Elin Vatnestraum, Ella Gabrielsen og Frode Høiland som varamenn.

SØNDRE VEI

var i usedvanlig slett forfatning på strekningen fra bygrensen til Lunde bedehus. Spesielt ille var det ved søstrene Fjellestad og i svingen ved Gunnar Sandnes. Det var hundrevis av hull i veidekket, som en følge av snøfallet. Seks busser hadde fått brukket fjærene, og De Sammensluttede stanset sin kjøring på veien.

ODD STAKKELAND

fra Fjotland var raskest i 3 km-løypa da Lygna skilag arrangerte renn på Naglestad. Stakkeland vant seniorklassen på 10,45. Oddvar Kvåle (vinner 17 år) og Steinar Naglestad (vinner 14 år) fulgte på de neste plassene med tidene 11,11 og 11,58.

TOR REE

hadde vært med i styret til Lyngdal jordbruksskole i 24 år, og ble hyllet da han gikk av. Allerede da forberedelsene til opprettelsen av skolen tok til i 1946 kom Ree med i arbeidet. Han hadde stått på i utallige timer for skolen. Siden 1961 hadde han vært formann i styret.

BJARNE VIK

mente Farsund burde få naturvernkomite i naturvernåret, og ville ta saken opp i kommunestyret. Det ville ikke bli mangel på oppgaver, mente Høyre-mannen fra Spind. Han nevnte i fleng kloakkanlegg, ødeleggelse og forsøpling av strender og andre friluftsområder, skrot langs veiene og skjemmende bebyggelse.

Les hele saken med abonnement