25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

OVE RULLESTAD
var valgets store seierherre i Farsund. Farsund Høyre gjorde et brakvalg og fikk over 37 prosent av stemmene. – Dette må være tidenes Høyre-valg i Farsund. Jeg hadde håpet på 25-26 prosents oppslutning, men hadde ikke drømt 37 prosent. Dette var helt enormt, sa Rullestad, som selvsagt fortsatte som ordfører.


SÅ KOM NYHETEN
mange hadde ventet på; den amerikanske bildelprodusenten A-CMI hadde valgt Lista og Norge når de skulle etablere seg i Europa for første gang. Flagget gikk til topps på Husan fredag 8. september klokken 10.00, og Farsunds Avis kom med ekstrautgave for å få gladnyheten ut til leserne så fort som mulig.

DEN NYE BEDRIFTEN
ville gi 250 nye arbeidsplasser, og det ville koste 260 millioner å bygge bedriften. – En gledens dag og en merkedag for industri-Norge, sa nærings- og energiminister Jens Stoltenberg under åpningen. Når den nye bedriften skulle plasseres like ved Elkem Lista, betydde det at flytende aluminium kunne tas rett inn i produksjonen av bildelene.

MINST 17.000
mennesker besøkte Dyrskue i Lyngdal, og det var ny rekord. – Tenk hvor mange vi hadde vært hvis det ikke hadde regnet på søndag, sa en fornøyd Dyrskuegeneral Roy Stensland. Bare lørdag var det over 9.000 innenfor portene. Duetten mellom Sputnik og sogneprest Harald Tysvær ble godt mottatt av publikum. De sang blant annet «Han skal åpne perleporten» sammen.


SUPERVETERANENE
Irene Østtorp og Fern Sunde Sletten hadde overtatt som trenere for FILs damelag som vant 23-13 over Konsmo i serieåpningen. Målscorere for FIL var Sissel Isaksen syv, Irene Østtorp fem, Camilla Omdal tre, Nina Isaksen tre, Linn Berstad tre, Solveig Nilsen ett og Fern Sunde Sletten ett.

KVINESDAL
kjempet om avdelingsmesterskapet i 4. divisjon og opprykk til 3. divisjon. I toppkampen mot Grane vant kvindølene 2-1 etter scoringer av Øystein Øysæd og Erling Egeland. Dermed var Grane sitt forsprang redusert til to poeng når to serierunder gjensto. Jerv, Vindbjart, Våg og Giv Akt fulgte på de neste plassene.


DET NYE
forretningsbygget ved Rutebilstasjonen i Vanse var i ferd med å vokse seg større og større. Om ikke lenge ville nybygget stå klart til bruk. Det var Ragnar Nesheim og Birger Lervik som sto som byggherrer. De var begge i USA, men ville komme hjem i løpet av året.


ARBEIDET MED
den nye Revøysundbroen var blitt kraftig forsinket. Første byggetrinn som omfattet tårnene på begge sider skulle vært ferdig tidlig i august, men ville neppe bli ferdig før første halvdel av oktober. Dette betydde at det ikke var realistisk å se for seg at Revøysundbroen ville stå ferdig før til sommeren i 1971.


TINFOS JERNVERK
hadde av røykskaderådet fått konsesjon for smelteanlegg for manganleveringer på Øye i Kvinesdal. Konsesjonen omfattet to lukkede stasjonære smelteovner, hver med en transformatorkapasitet på 40.000 kilowatt. Den aktuelle tomten var på 170 dekar, og kommunen sto som eier.

START KOM
til Lyngdal med rent B-lag til semifinalen i Vest-Agder cupen. Lyngdølene hadde håp om en liten sensasjon, men Start var best og vant 1-0. Willy Lauritsen scoret kampens eneste mål. Starts hyperfarlige, men litt egoistiske angriper Svein Mathisen ble lagt spesielt merke til hos gjestene. Hos Lyngdal var keeper Svein Lande klart best.

Les hele saken med abonnement