For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

RUNE ABRAHAMSEN

scoret kampens eneste mål da Lyngdal vant 1-0 over Sørfjell i serieåpningen på bortebane. Seiersmålet kom åtte minutter før slutt da den tidligere FIL-spilleren satte ballen i mål fra fem-seks meters hold etter at Kim Hægeland først hadde skutt i stangen.

FAMILIEN

Stein, Regina, Sondre (3) og Frida (3) Thorbergsen ble overfalt av pirater utenfor Venezuela. Familien fra Lyngdal hadde vært på jordomseiling siden de dro avsted rundt St. Hans i 1994. Piratene truet med kniv og pistol og tok Sondre som gissel, men heldigvis slapp alle fire uskadet fra overfallet.

OVE RULLESTAD

ble som ventet nominert på toppen av listen til Farsund Høyre. Lokalpartiet var klar på at de ønsket fire nye år med Rullestad som ordfører. – Alt gikk etter oppskriften. Det var et ryddig og greit nominasjonsmøte, sa formann Carl Petter Hagen. Margit Brøvig og Tønnes E. Tønnessen ble nominert som nummer to og tre.

ELKEM LISTA

la frem sitt beste resultat så langt på 90-tallet. Overskuddet etter tre måneder var på 100 millioner, nesten tidobbelt så mye som året før. A-verket tjente nesten en million kroner til dagen. – Vi er godt fornøyd; fremtiden ser svært lys ut, sa verksdirektør Erik Løkke-Øwre.

BORHAUG

utklasset FIL med 4-0 i serieåpningen i Kjørestad. Borhaug var best i absolutt alt og vant fullt fortjent over et svakt FIL-lag som totalt manglet fremdrift og gjennombruddskraft. Tre av målene kom i løpet av kampens siste ti minutter. Målscorere var Leif Helge Larsen tre og Tor N. Jørgensen ett.

FOTBALLEN

rullet igjen etter en tung vinter, og FIL vant 2-1 over Giv Akt i en treningskamp på en våt og tung bane på Vigeland. FIL var totalt sett bedre enn sin tøffeste rival fra 69-sesongen, og vant fortjent etter scoringer av Magne Havaas på straffe og Aage Bach etter corner.

BONDEHEIMEN

i Farsund hadde tatt i bruk nye lokaler. Restaureringen hadde pågått siden høsten 1969, og bestyrerinnen Marit Farbrot var glad for å kunne presentere så fine lokaler for publikum. Av nytt utstyr trakk hun fram steamkoker, grill, frityr og oppvaskmaskin. Med steamkoker tok det kun 14 minutter å koke poteter.

PER JÅTOG

fra FIL ble kretsmester i terrengløp i juniorklassen i Kristiansand. Det ble et meget spennende oppgjør med Inge Simonsen fra KIF, som FIL-gutten klarte å avgjøre med en sterk finish. Bare ett tiendel skilte de to løperne i den 1,7 km lange løypa. Odd Johnsen fra Våg vant klart i seniorklassen, som løp 6,8 km.

TRYGVE TOBIASSEN

ble gjenvalgt som formann i Spind Bondelag, som hadde 29 medlemmer i 1970; hvorav 18 var melkeleverandører. De siste årene hadde medlemstallet vært stabilt, men for en del år tilbake hadde man 49 medlemmer. Det øvrige styret besto av Martin Viken, Edna Tobiassen, Torvald Abrahamsen, Erling Lyngsvåg og revisor Osmund Farbrot.

SILDEFISKET

i Spindsfjorden var meget bra, kunne lokalavisen fortelle. Søndag 27. april ble det levert 5.000 kg, og disponent Nodland og hans medhjelpere ved Fiskernes Salgslag måtte ta imot på helligdagen ettersom silden skulle selges i Oslo på mandag. Før helgen sto det 11.500 kg i steng fordelt på fire forskjellige båter.

Les hele saken med abonnement