For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

JAN OLAV SIMONSEN

tok svennebrev i konditorfaget to år etter at han tok svennebrev i bakerfaget. Simonsen var ansatt hos Chr. Olsens bakeri og konditori i Torvgaten i Farsund, og innehaver Harald Langemyr var den første til å gratulere. Det var et bugnende kakebord som ble presentert, og prøvenemnda hadde bare lovord å komme med.

JENS SAMUELSEN

ble gjenvalgt som formann i Farsund og Lista Handelstandsforening under årsmøtet på Farsund Fjordhotell. Med seg i nytt styre fikk han Karl Hugo van der Hagen, Bjarte Fjellskål, Tone Brækken og Knut Haraldstad, med Erik Bogaard og Sølvi Buch som varamenn.

ASLAUG OG

Erling Andersen på Glassmagasinet i Theis Lundegaards gate i Farsund feiret 30-årsjubileum. – Vi har hatt det travelt, men veldig morsomt; for vi har alltid hatt trivelige kunder, sa ekteparet, som kunne glede seg over en årsomsetning på vel fire milioner kroner.

FARSUNDS AVIS

tok i bruk en ny og diger Solna-presse, som gav større fargemuligheter og som på topphastighet kunne trykke 21.000 aviser i timen, nærmere dobbelt så mye som den gamle. – En historisk dag, sa redaktør Gunvald Justnæs, som takket faktor Tore Heitmann, som hadde funnet pressa i Søndag Søndag sine lokaler i Drammen.

FAMILIEN EKELAND

stortrivdes som fotballdommere. Sverre (74) dømte sin første fotballkamp i 1952. Sønnen Johan (44) startet dommerkarriere i 1982, og i 1995 var det barnebarnet Jostein (15) sin tur. – Jeg trives ikke med å ha dømt en dårlig kamp. Da går jeg hjem og tenker mye, sa Johan da lokalavisen hadde samlet trioen i svart drakt.

KÅRE KOLBJØRNSEN

ble gjenvalgt som formann i Farsund Handelstandsforening under årsmøtet i Banksalen. Foreningen hadde 41 medlemmer og hadde planer om å sette i gang verveaksjon for å få større slagkraft. Nestformann Leif Pedersen ble også gjenvalgt, og som nye styremedlemmer ble Gustav Abrahamsen og Kristian Fahlstrøm valgt.

MARGRETHE SALVESEN

hadde startet opp som fysioterapeut i lokalene til Lista Sanitetsforenings fysikalske institutt i Vanse. Hun tok utdannelse i Oslo i 1950 og hadde erfaring fra Revmatismesykehuset og fysikalsk institutt i hovedstaden. Margrethe Salvesen hadde drevet privat praksis i Farsund siden høsten 1969.

LYNGDALS

A-lag måtte trene på parkeringsplassen til Fina Service på Kvavik. Det var lite trolig at det ble treningskamper på stadion før seriestart. Trener Otto Hovden kunne opplyse at det enkelte steder var 70 cm med snø på banen. Han håpet å få til treningskamper på bortebane mot Kvinesdal og Lista Flystasjon.

DANEFJELL-OMRÅDET

var blitt noe forsinket på grunn av værforholdene, men entreprenør Trygve Eieland regnet med at vei, vann og kloakk ville være ferdig til St. Hans. Ti mann var i arbeid, og grunnmurene til et av husene i boligområdet var påbegynt. Fire-fem andre tomter ville stå klare om få dager. Totalt skulle det bygges 1.300 meter med vei.

UTBYGGINGEN

av Knivsland skytebane nærmet seg slutten. 100 meters-banen ville stå ferdig innen utgangen av april. Bare strekking av kablene til skivetrekket og montering av vognen gjensto. Formann i baneutvalget, Gunstein Penne, håpet 300 meters-banen ville stå klar i løpet av mai. Det skulle også bygges lerdue- og råbukkbane.

Les hele saken med abonnement