For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

TORVALD JORTVEIT

hadde sagt opp stillingen som sosialsjef i Farsund kommune etter 30 års ansettelse. 58-åringen kom til Farsund som lensmannsbetjent i 1961. Han ble kommunens første sosialsjef i 1965. – Jeg har hatt en spennende og utfordrende jobb, sa Jortveit, som sa opp av helsemessige grunner.

ELLINOR BRODTKORB

ble gjenvalgt som formann i Farsund Kunstforening. Med seg i nytt styre fikk hun kasserer Jan Martin Waarøe, sekretær Marit Granum og styremedlemmer Inger Bach og Bodil Bakkan Nielsen, med Kåre Lie og Astrid Haagensen som varamenn. Kunstforeningen hadde i 1993 fem utstillinger med totalt 300 besøkende.

AIGUST SALVESEN

var ansatt som assisterende rådmann i Farsund kommune. Bare en Frp-representant stemte imot i kommunestyret. Etter planen skulle økonomisjef Salvesen 1. april flytte fra kommunekassekontoret i Vanse til sentraladministrasjonen på Husan og den nyopprettede stillingen.

ERIK DRANGE TØNNESSEN

sikret seg sølvmedalje i NM i mangekamp for juniorer i Stangehallen. Han var egentlig for ung til å være med i juniorklassen. Den spreke Lista-gutten konkurrerte vanligvis i klassen 17/18 år. Drange Tønnessen var mest fornøyd med 1,86 i høyde, og minst fornøyd med 4,68 i lengde.

HØYLAND VEL

i Vanse hadde søkt kommunen i åtte år om å få fartsbegrensninger og gatebelysning. Hver gang hadde søknaden blitt nedprioritert. Bare to ganger hadde kommunen gjort seg bry med å svare vel-foreningen. – Det er rett og slett livsfarlig for barna våre å ferdes på Høyland, sa vel-formann Alf Birkrem.

ODDVAR KVÅLE

fra Hægebostad vant 17-årsklassen da Lygna Skilag hadde klubbmesterskap på Naglestad. Kvåle gikk den tre kilometer lange løypa på 11,22, mens vinner av 14-årsklassen Steinar Naglestad hadde nest beste tid med 12,08. Roy Harbakk vant sekundstriden i seniorklassen og fikk tiden 12,11.

HALFDAN HØYLAND

reiste en interpellasjon i kommunestyret om det farlige krysset vest for Zion i Vanse, der veien fra Bryneheia munner ut i riksvei 43. Høyland mente noe måtte gjøres før det skjedde en ulykke. Kommuneingeniør Ersdal kunne opplyse at man ville se på saken så fort snøen forsvant.

HELGE SELAND

ble gjenvalgt som formann i Lyngdal Røde Kors. Med seg i nytt styre fikk han Walter Bredo Larsen, Normann Endresson, Sigrid Paus, Benny Pedersen, Jacob Thompsen, Marie Seland og Evy Endresson, med Egil Eide og Gudveig Johnsen som varamenn.

BRØVIGS REDERI

hadde solgt M/T «Gunnar Brøvig» for opphugging, kunne skipsreder Erling Brøvig opplyse til lokalavisen. «Gunnar Brøvig» ble bygget ved Øresundsvarvet i Landskrona i 1949, og Farsund-båten var på 15.740 dødvekttonn.

FARSUND REALSKOLE

og gymnas ville få 470 elever fordelt på 20 klasser i skoleåret 1970/71. – Det er første gang vi kommer så høyt i klassetall, sa rektor Arvid Stolpestad til lokalavisen. For å få plass til alle klassene leide skolen lokaler i Menighetssalen og på Totalen.

Les hele saken med abonnement