For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

JOHNNY JOHNSEN

sa opp som daglig leder for Farsund kino. 50-åringen hadde hatt stillingen som bijobb siden 1971. – Man blir ikke yngre med årene. Det er viktig at man tar vare på seg selv. Nå mener jeg tiden er moden for at yngre og mer kreative krefter overtar som kinosjef, sa Johnny Johnsen til lokalavisen.

TOR STEINAR KRISTENSEN

vant Sørlandsprisen for fotografer. Tre av de fire bildene han leverte inn ble antatt av juryen. Farsund-fotografen ble best sammenlagt, i tillegg til at han fikk høyest poeng for enkeltbilde. 15 bilder fordelt på fem fotografer ble sendt inn. – Denne prestasjonen kan vel sammenliknes med å vinne KM-gull i slegge, smilte Kristensen.

FIBO-TRESPO

i Lyngdal opplevde rekordtall både for produksjon, omsetning og overskudd. I 1994 ble det produsert 1.150.000 kvadratmeter av hovedproduktet laminatgulv mot 715.000 i 1993. Omsetningen økte fra 203 til 261 millioner, og overskuddet fra  14,4 til 22,4 millioner.

GABRIEL TØNNESSEN

fra Lyngdal sikret seg fem gullmedaljer da NM for veteraner gikk av stabelen i Stangehallen. 70-åringen vant alle øvelsene han stilte opp i; stille lengde med 2,52, lengde med fart med 4,50, høyde uten tilløp med 1,26, tresteg med 9,01 og 60 meter med 8,96.

TORSTEIN HANSEN

søkte om skjenkebevilling for øl og vin til uterestaurant utenfor Det Murede Pakkhus. Utestedets innehaver ønsket å utvide tilbudet og åpne restaurant mellom De Fire Trær og Kreditksssen. Det Murede Pakkhus åpnet dørene høsten 1993, og hadde på kort tid blitt Farsunds nye «in-sted».

EKTEPAR SOM

delte værelse på Spind Kvileheim og Listaheimen måtte betale 1.370 kroner i måneden. De som hadde eget værelse måtte betale 715 kroner. Pleiepasienter måtte betale tillegg på 150 til 250 kroner. De som bodde uten vann og vask på loftet på Spind Kvileheim eller på Klippen ved Listaheimen måtte betale 685 kroner.

OMSETNINGEN

ved Lyngdal Handelssamlag hadde øket med over en million kroner på to år, og det var stort behov for nybygg. Handelssamlaget hadde sikret seg en tomt rett over for sitt eget forretningsbygg, nemlig Bertine og Oskar Strands eiendom. Styret hadde søkt om dispensasjon fra byggeforbudet i sentrum.

SPEIDERPIKER

fra Farsund var med på fjellredningsøvelse og overnattet i snøhule på Naglestad. Det hadde vært litt kaldt, men jentene hadde sovet godt og angret ikke på at de hadde vært med på øvelsen. De som overnattet i snøhulen var Wenche Johansen, Anne Dalen, Elisabeth Fahlstrøm og Gerd Signe Salvesen.

TRAFIKKRÅDET

i Farsund kom med henstilling til kommunestyret om snarest å legge ut Husanhaven til parkeringsplass. – Det skulle være unødvendig å begrunn dette nærmere. Alle vet at det er stor mangel på parkeringsplasser i byen, sa trafikkrådet i sine kommentarer til saken.

INGEBORG REINERTSEN

var 65 år og hadde jobbet 40 år i Tora Grefstads fotoforretning i Farsund. Før det jobbet hun i ti år i en kolonialforretning som holdt til der Glassmagasinet senere hadde sine lokaler. Reinertsen hadde også vært aktiv i Frelsesarmeen og Hjemforbundet i en årrekke.

Les hele saken med abonnement