25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

SPIND VAR

på toppen av 6. divisjonstabellen etter 3-1 over Eiken i lokaloppgjøret på Vanse stadion. Alf Bjarne Nekstad, Rune Nilsen og spillende trener Terje Tjøtta scoret for Spind, mens Eikens mål var selvmål etter at Spind-spillerne styrte ballen i eget nett.

HAVNESTYRET

ville bygge ny vei og anskaffe større kran for gjøre havnen i Agnefest mer attraktiv. Tidligere sleggekaster og nabo til havnen, Richard Olsen, brukte storslegga mot investeringen til syv millioner. – Det er rene galskapen, sa han, og ville mobilisere til kamp mot planene.

FIRE KUSINER

var blant konfirmantene i Vanse kirke. I 1987 begynte Carina Byremo, Irene Wehus, Hildegunn Wehus og Inger Lise Kristiansen sammen på Vanse skole, og i mai 1995 kunne det markere nok en milepæl sammen, nemlig konfirmasjonen.

KAREN FRØSLAND

fra Borhaug ble nummer tre i en landsomfattende skrivekonkurranse for videregående skoler, kalt «Europa i skolen». Året før deltok 16-åringen i konkurransen for ungdomsskoler. Da ble det 2. plass og tur til Danmark for den skriveglade jenta.

BJARNE ELLE

sa takk for seg som lensmann i Farsund. Elle hadde vært lensmann i byen helt siden sammenslåingen med Lista lensmannskontor tilbake i 1980. Nå skulle han inn i ny stilling som politiavdelingssjef og leder av planavdelingen ved Vest-Agder politikammer i Mandal.

TOROLV IRGENS

åpnet sammen med Einar Salvesen opp TV & Radio-forretning i Strandgaten 4 i Farsund. Irgens skulle stå for den daglige ledelsen. Ved siden av selve forretningsvirksomheten ville han satse på å yte kundene service til reparasjoner og installasjoner. I tillegg til TV og radio ville Irgens selge barbermaskiner, platespillere, båndspillere og kassetter.

MED 23 MOT 21

stemmer gikk Farsund kommunestyre inn for søknaden fra Olav Gullestad om skjenkebevilling av øl i skatteklasse 2 til spisegjester i 2. etasje på Njård. Bevillingen ble gitt for to år. I lokalavisen kunne man lese hvem som stemte for og hvem som stemte imot Njård-bevillingen.

ANNE KRISTIN PAUS

var en rask ung dame fra Lyngdal, som gikk helt til topps i aller yngste klasse da KM i terrengløp gikk av stabelen i Vågsbygd. I 59-klassen var det hele 29 deltagere, og Anne Kristin Paus vant etter «et meget raskt og velberegnet løp». Totalt samlet mesterskapet over 70 deltagere.

DET NÆRMET

seg seriestart i fotball, og FIL dro til Lillesand for å spille treningskamp. Kampen endte med 5-4 seier til hjemmelaget. Målscorere for FIL var Magne Havaas to, Oddvar Isaksen ett og Ove Kjell Sletta ett. FILs løperekke fikk ros for godt spill, mens forsvaret derimot hadde en helsvart dag.

LISTA IL SITT

terrengløp i Vestbygda samlet 33 deltagere fra Farsund, Lista, Kvinesdal og Eiken. I den korte løypa på 480 meter hadde Jan Ove Rødland fra Kvinesdal best tid, fulgt av Jan Atle Hansen fra Farsund. I den lengste løypa på 1.170 meter var Lista-guttene Erling Nilsen og Arnt Olav Sandersen raskest.

Les hele saken med abonnement