25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

FARSUND VAR AKTUELL
som ferjehavn. Det var konklusjonen etter at handelsstanden og ordfører Ove Rullestad besøkte svenske Lysekil. Svenskene jobbet med ferjeplaner mellom Sverige, Danmark og Norge, og de ville ha Farsund med på samarbeidet. Lysekils ordfører så for deg at de første ferjene kunne legge til kai allerede våren 1996.

BETLEHEM BREKNE
hadde utvidet for 980.000 kroner, og de tidligere Lista-prestene Gunnar Thelin og Finn Kristian Marthinsen var tilbake på gamle trakter og var med på innvielsesfesten. Flittige dugnadshender hadde utvidet bedehuset med hele 205 kvadratmeter. Formann Asbjørn Mikalsen var strålende fornøyd.

ERIK DRANGE TØNNESSEN
i Lista IL var tatt ut i Norges Friidrettsforbunds juniorgruppe i mangekamp. – Dette er veldig inspirerende. Jeg visste jeg var kandidat til å bli med, og hadde et håp om å bli med, men hadde ikke ventet dette, sa den lovende 18-åringen, som satset friskt og trente seks ganger i uken.

HÅNDBALLINTERESSEN
var stor i Farsund, og Listahallen toppet listen etter at Vest-Agder Håndballkrets arrangerte «Håndballens Dag» for å markere sitt eget 50-årsjubileum. Ikke mindre enn 250 gutter og jenter var i aksjon i hallen denne dagen for å avlegge prøver til teknikkmerker.

AGNEFEST SEAFOOD
hadde i 1995 mer enn tredoblet antall tonn mottatt fisk sammenliknet med tidligere år. 7.000 tonn fisk gikk gjennom anlegget i Agnefest i løpet av årets første ni måneder. – I år har prisene vært høye i innkjøp,og moderate for videresalg. Kampen om fisken er beinhard, sa Bernt Brandal og Sigmund Abusland.

KOMMUNESTYRET
i Lyngdal diskuterte lønn i til ordføreren Thorvald Hagen, som ble sendt på gangen under behandlingen. Varaordfører Carl Lehne overtok klubba, og det endte med vedtak om at ordføreren skulle få 10.000 kroner i året som kompensasjon. Hagen takket pent da han langt om lenge ble kaldt inn igjen.

ODDBJØRG JACOBSEN
og Gerd Spinnangr fra kommunens kulturutvalg ble valgt som formann og sekretær i Farsund barneteater. Etter årsmøtet besto styret ellers av kasserer Hanna Hjelle og styremedlemmene Inger Reymert og Berit Lundegaard, med Wenche Carlsen og Gina Evensen som varamenn.

MANGE OG STORE
siloer var bygd på Lista. Samtlige var bygd i forbindelse med fjøs med tanke på lagring av dyrefôr. På Langaker hadde Lode bygget fire siloer med en diameter på fem meter og høyde på ti meter. Også på Vågsvold, Stave, Skeime og Nesheim var det satt opp siloer, kunne herredsagronom Håkon Halvorsen fortelle.

RABATTMAT
hadde salg på grillpølser, som var satt ned fra 18,20 til 9,95 for en kilo. «Laveste lavpris. Utmerket til frysing», annonserte Farsunds nye kolonialbutikk på Listerveien. RabattMat kunne i tillegg til pølsene friste med 14 kg farin for kun 19.40.

BINGO VAR
kommet til distriktet for alvor, og i oktober 1970 ville FIL også prøve seg. – Bingo er umåtelig populært de aller fleste steder, og for foreningene er det en velkommen inntektskilde, samtidig som det gir deltagerne både spenning og avkobling, og for de heldige, også pene premier, skrev lokalavisen.

Les hele saken med abonnement