25 og 50 år siden

  • Karl Birger Sælør

GLADMELDING

kom fra Forsvarets Overkommando som ønsket å beholde Marka skytefelt, ammunisjonslager og hangarer. Innstillingen til Forsvarsdepartementet gikk ut på at de bygninger og anlegg som kan brukes til sivil næringsvirksomhet skal vedlikeholdes i en tiårsperiode.

INGA REISVÅG

fra Farsund ble tildelt Vest-Agder Naturvernforbunds ærespris. Som leder av lokallaget i Farsund og Lyngdal hadde hun i en årrekke stått i fronten for å bevare dyr og planter. – Du har stått på og har æren for at Farsund i dag har fylkets største lokallag, sa fylkesleder Roald Tobiassen.

MILLIONENE

rullet inn i takt med rørene som rullet ut ved Bredero. I 1994 hadde bedriften i Lundevågen et overskudd på hele 112 millioner, etter en omsetning på 388 millioner. – Vi er godt fornøyd, sa driftsdirektør Kevin Reizer og personalsjef Karl Johan Skråmestø.

HENNING SKUMSVOLL

overtok som ny formann i Farsund Tennisklubb etter Niels Henrik Brodtkorb. Klubben slet med dårlig økonomi, men kunne i 1994 glede seg over SM-gull til Theis Jakob Lundegaard og Anne Lise Thorbjørnsen. Lundegaard ble også klubbmester, sammen med Eva Brodtkorb og Helge Thorbjørnsen.

TRIMUTVALGET

i Farsund hadde 20-årsjubileum. Formålet da foreningen ble dannet var å koordinere de mange forskjellige landsomfattende trimaksjonene lokalt. – Vi har jobbet aktivt slik at alle som har ønsket det har fått muligheter til å drive trim og mosjon, sa idrettsleder Jon Årstad, som var sekretær i Farsund Trimutvalg.

LILAND

Snekkerverksted i Vanse skiftet eier da Tor Andreassen og Andreas Hassel overtok etter Bernt Elle. Det var Elles svigerfar Karl Liland som startet bedriften i 1913. Produksjonen har hovedsaklig vært dører og vinduer. På det meste hadde bedriften seks mann i jobb på verkstedet.

BYGGEAKTIVITETEN

var stor i Farsund, og to nye servicebedrifter, nemlig sivilingeniør Aage O. W. Lindboe og arkitekt H. Wendt, åpnet avdelingskontorer i byen. Begge skulle leie lokaler hos Farsunds Avis i Strandgaten. Lindboe hadde tidligere vært med på utbyggingen av sykehuset, fiskelaget, Listaheimen og Husan.

FARSUND HADDE

ved årsskiftet 69/70 totalt 2.511 kjøretøyer, fordelt på 1.686 personbiler, 27 busser, 135 varebiler, 138 lastebiler, 9 spesialbiler, 21 traktorer, 64 tilhengere og 431 motorsykler. Lyngdal hadde totalt 1.550 kjøretøyer, Hægebostad 501 og Kvinesdal 1.508.

VAE FIKK

masse pepper i lokalavisen da de annonserte strømstans mellom klokken 8 og 12 den søndagen 30 km langrenn skulle sendes fra VM i Vysoke Tatry. Dette betydde at folk gikk glipp av sendingen fra ski-VMs åpningsdistanse. Strømstansen burde vært lagt til en annen dag, mente lokalavisen, som hadde bilde av to unge gutter med svart TV-skjerm.

JON ARNE HEGELSTAD

fra Farsund ble beste guttehopper fra Lygna skilag under kretsrennet i Eiken og fikk samtidig et napp i lensmann Øydnas vandrepokal. 61 hoppere var med, og avviklingen gikk greit under Bjarne Viks ledelse. Otto Vårdal fikk et napp i vandrepokalen til beste Lygna-hopper fra yngre junior og oppover.

Les hele saken med abonnement