For 25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

JAN FROSTESTAD

var på plass som ny lensmann i Lyngdal, etter en periode som lensmann i Lindesnes. Han hadde tidligere jobbet 18 år som lensmannsbetjent i Lyngdal. Lovens nye arm i «prærielandsbyen» trodde på tilstedeværelse for å forebygge kriminalitet. Vold, narko og trafikk var høyest prioritert hos Frostestad.

OLE ERTZEID

stilte for aller første gang ut sine malerier i Oslo. Hele 46 acryl-malerier med motiver fra Lista og Lyngdal var på plass i Galleri Arctandria i Frognerveien. Det var første gang maleren fra Lyngdal stilte ut sine arbeider i hovedstaden. Ertzeid var spent på mottagelsen.

FREDRIK NESHEIM

åpnet advokatpraksis i Vanse, 27 år etter at han forlot hjembygda. Ønsket om å komme tilbake til Vanse var grunnen til at 46-åringen startet opp sin egen praksis i lokalene til Frps tidligere fylkeskontor. Han hadde jobbet flere steder rundt omkring i Norge, de siste ti årene i Kristiansand.

EIKEN

Opptreningssenter var i full gang med bygging av nytt fysioterapibygg til 6,8 millioner kroner. Nybygget på 550 kvadratmeter skulle inneholde varmtvannsbasseng og treningsavdeling. Bestyrer Arne Raen kunne opplyse at det nye bygget skulle tas i bruk i løpet av våren.

LIV JØRGENSEN

ble gjenvalgt som formann i Lista Røde Kors på årsmøtet. Det nye styret besto ellers av nestformann Erling Mørkesdal, sekretær Gro Andreassen, kasserer Hans Olaf Oseassen og styremedlemmer Kirsten Mathiassen og Herdis Rohde, med Arna Ore og Else Nicolaisen som varamenn.

150 DELTAGERE

stilte til start da husmorlagets medlemmer, med formann Gerd Hansen i spissen, arrangerte historiens aller første Skisportens dag i Vestbygda. De eldste gikk 5 km og de yngste 2,5 km, og det var stor innsats i de tøffe løypene, selv om regnbygene var kraftige.

MARKENS MAGASIN

var en moderne lavpris-dagligvareforretning, som skulle etablere seg i Farsund i løpet av våren. Firmaets innehaver Thor Albert bekreftet overfor avisen at han hadde leid de tidligere lokalene til Rikard Berntsen på Nytorvet. Johan Augland fra Lyngdal skulle bestyre den nye butikken.

50 MENNESKER

hadde vært innesnødd i Loshavn i to uker. Blant de innesnødd var 12 skolebarn. Ole Olsen var fortvilet. Hadde det ikke vært for «Fram» hadde beboerne verken fått mat eller drikke. «Fram» hadde lagt til på Holmen og man hadde fraktet varene over isen derfra. De som skulle på jobb i byen måtte gå på ski.

ARBEIDET PÅ

A-verket var blitt en måned forsinket på grunn av det kraftige snøfallet, men arbeidet gikk sakte fremover i mars 1970. En såkalt bukkekran, som løfter katodekassen når den skal fores om, var kommet på plass. Kranen kunne løfte 100 tonn og kjørte ut og inn av ovnsverkstedet på skinner.

ELLEN OMDAL

ble valgt som ny formann i Lista Røde Kors etter Severine Deisz. Nestformann Steen Østhassel ble gjenvalgt, og ellers fikk nytt styre denne sammensetning: kasserer Dorthea Helvig og styremedlemmer Severine Deisz, Elsa Hansen og Gezina Thorsen. Foreningen hadde 416 medlemmer.

Les hele saken med abonnement