25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

RÅDMENNENE
Geir Røkkum og August Salvesen presenterte et usedvanlig dristig Farsund-budsjett for 1996. – Vi budsjetterer med «Lotto-gevinst». Det kan gå veldig bra, men også veldig galt, sa de to rådmennene. Over 43 millioner kroner skulle brukes, og det var ny rekord. Skråveien måtte utsettes, til etter tusenårsskiftet.

TORE NICOLAYSEN
var ansatt som ny daglig leder ved Pizza Inn i Farsund etter Gunn Nilsen. 28-åringen fra Mandal skulle begynne 1. februar 1996. Innehaver John Arne Andersen hadde vurdert å selge eller leie ut restauranten. - Nå har vi bestemt oss for å fortsette, fordi vi synes Farsund trenger et slikt sted, sa Andersen.

TRYGVE JAKOBSEN
avla svenneprøven i bakerfaget med glans. 19-åringen hadde gått i lære hos bakermester Harald Langemyr i Torvgaten i Farsund i tre år. Han hadde ingen problemer med å holde tidsfristen, og juryen var imponert over hvor raskt og effektivt Jakobsen utførte sine oppgaver.

LASSE VETLAND
og Reidar Østensen i Farsund Jern og Metall dro til fylkeshuset i Kristiansand med 1.550 underskrifter til støtte for døgnåpen akuttberedskap ved Farsund sykehus. Men fylkesordføreren hadde ikke tid til å treffe dem. – Jeg er skuffet, men Kjell Svindland har muligens viktigere ting å gjøre enn å høre på Farsund-folk, sa Vetland.

WILLY W. EDVARDSEN
fra Farsund hadde et eksklusivt yrke; han solgte fly og flymotorer. Firmaet hans, Insair, hadde i 1994 en omsetning på 550 millioner. Widerøe var største kunde, og Edvardsen hadde solgt en rekke Twin Otter og Dash 7 og 8 til det norske flyselskapet de siste 25 årene.

AAGE NIELSEN
fra Vennesla var ansatt som postmester i Farsund. Han ble født i Spangereid i 1927, og begynte som postelev i Mandal i 1946. Nielsen tok posteksamen i 1948 og jobbet i flere år ved postkontorene i Oslo og Trondheim. Han ble ansatt som postmester i Vennesla 1. april 1969, og skulle begynne i Farsund tidlig på nyåret i 1971.

RUTEBILSELSKAPENE
var fortvilet og mente behovet for ny rutebilsentral i Farsund ville tvinge seg frem i nær fremtid. Mulighetene i området bak Husan var helt sprengt. Lokalavisen hadde tatt bilde av åtte busser som samtidig hadde stoppet i Brogaten. Bildet viste med all tydelighet at situasjonen var prekær for bussene.

FLÅTEN SOM
var brukt i forbindelse med arbeider på den nye Nordsundbroen sank til bunns. Den lå på seks meters dyp, og med ned fulgte bunnplaten til støpevognen som var under montering på Farøysiden. Det var ventet at arbeidsuhellet ville innebære nok en forsinkelse i arbeidet med ny bro.

SØNDRE VEI
mellom Vanse og Farsund var i forvandlingen tegn, ihvertfall på strekningen fra Vanse til Hanangervannet. Utbedringsarbeidet pågikk for fullt, og de fleste strekningene ville bli helt ombygd. Fra Østre Vatne ville man få en temmelig rett veistrekning i retning Hanangervannet.

TOR TJØRNHOM
fikk gavepremie på årsmøtet i Kvinesdal IL for sin innsats som friidrettsutøver. Han sikret seg to NM-gull, på 25 km landeveisløp og 20 km skogsløp, i tillegg til at deltok på landslaget mot Sverige, Tsjekkoslovakia, Jugoslavia og Canada. Bjørn Ringdal ble gjenvalgt som formann.

Les hele saken med abonnement