25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

TERJE TJØTTA

signerte fem av scoringene da Spind vant 8-3 over MK 2 på Vanse stadion. - Vi har all grunn til å være fornøyd, selv om motstanderen ikke var mye å skryte av, sa Spinds spillende trener. Også Karl Jørgen Tobiassen, Troy Eikeland og Ronny Klungland kom på scoringslisten.

TESS MANDAL

hadde kjøpt Telenors eiendom i Lundevågen for 1,3 millioner kroner. Tess var landets største leverandør av slanger til industrien, og daglig leder Trond Helljesen håpet å kunne åpne dørene før sommeren. – Vi selger allerede mye til bedriftene i Farsund. Nå er det på tide å øke servicen og gi noe tilbake, sa Helljesen.

ARNT MAGNUS LARSEN

var ansatt som daglig leder av lakseoppdrettet til Storøy Laks AS på Langøy. Den første lasten med smolt var kommet til Farsund fra Telemark, og den var overført til mærene på Vestersiden.. Om 14-15 måneder ville den første laksen etter planen være klar til slakting.

SVEINUNG KARLSEN

scoret tre mål da FIL vant 5-0 i 6. divisjonskampen mot Holum i Kjørestad. Geir Tveit og Trond Kjørrefjord kom også på scoringslisten med ett mål hver. Sveinung Karlsen var tøff og ikke minst målfarlig. At han ble kåret til beste FIL-spiller var helt korrekt av juryen.

MED 4 MOT 3

stemmer gikk formannskapet inn for at de eldre på Listaheimen bør få lov til å kjøpe øl og vin i kantina. Som ventet ble det en lang debatt. Ordfører Ove Rullestad, Odd Djøseland, Jan Arthur Årstad og Oddbjørg Lågøen stemte for bevilling, mens Magne Havaas, Helge Elle og Erling Duvold stemte imot.

HAVNEFOGD

Sverre Holmesland minnet om at fartsgrensen i havnebassenget var 5 knop. Han hadde kvelden før sett et par båter som holdt mellom 15 og 20 knop. Sommeren var på gang, og Holmesland la ikke skjul på at dette kunne merkes på båttrafikken. Han ba folk i båt vise hensyn og holde fartsgrensen på havnen.

FARSUBD

sjømannsskole hadde fått en betydelig tilvekst til sin instrumentpark, kunne rektor Fr. Hals fortelle. Skolen hadde fått en faksimilemottager for værkart. Den var krystalstyrt og tok inn 25 stasjoner. Foreløpig hadde skolen mottagerutstyr for fem; to britiske, en svensk, en tysk og en norsk.

A-VERKETS

kaianlegg i Lundevågen begynte å ta form. Dette kom tydelig frem på bilde over syv spalter fredag 29. mai. Transportbeltet for oksyd skulle forlenges til toppen av oksydsiloen som ennå ikke var påbegynt. Oksydsiloen ville få kapasitet på 25.000 tonn. Kokssiloen med kapasitet på 7.000 tonn var snart ferdig.

ETTER ØNSKE

fra Høyre hadde Farsund kommune fått sin egen naturvernkomite. Formannskapet ønsket Helge Meberg, Kristian Fahlstrøm og lektor Aadnevik som medlemmer av komiteen. Høyre mente det var på tide at kommunen engasjerte seg mer aktivt i kulturvernarbeidet.

BJARNE VIK

ble hedret for sin innsats i Lygna Skilag og ble overrakt konfektskål i gave under terrengkarusellens avslutning på Naglestad. Driftige Bjarne Vik hadde vært primus motor for 20 arrangementer; ti langrenn, syv terrengløp, ett hopprenn, ett gateløp og ett turlangrenn.

Les hele saken med abonnement