Alexander Hagen (t.v.) og Karel Horejeck fra Tsjekkia hadde en tøff fight i København lørdag 29. november. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kristian Tjørnhom koblet inn turboen fra start av og løp alene det meste av løpet under nordisk i Finland. Foto: Thore-Erik Thoresen

Lister/ Lister24s sportsmedarbeidere nominerte 15 kandidater; 13 enkeltpersoner og to lag til kåringen av «Årets idrettsnavn i Lister». Av disse fikk Alexander Hagen, Kristian Tjørnhom og Roar Lindland flest stemmer. Disse tre går nå videre til et finaleheat. Fram til 28. desember kan dere stemme på de tre finalistene. Basert på hvor mange stemmer den enkelte da får, kårer vi «Årets idrettsnavn i Lister». Vinneren vil bli premiert og presentert i papiravisen og på Lister24 på nyttårsaften – onsdag 31. desember.

– Kult

Når Lister ringte rundt til Hagen, Tjørnhom og Lindland tirsdag ettermiddag, er det noen glade herrer vi får snakke med.

– Sier du det? Det hadde jeg ikke trodd, men det er jo kjempekult, sier Hagen, som oppsummerer sin egen sesong på denne måten.

– Den begynte med en opptur og ble avsluttet med en opptur, med en liten nedtur midt i. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med årets sesong.

Nå håper han å krone det hele med tittelen som «Årets idrettsnavn i Lister».

– Jeg har et utrolig stort vinnerinstinkt, så jeg håper selvfølgelig å stikke av gårde med seieren. Jeg får mobilisere litt den neste uken, smiler han.

Verdig finalist

– Jeg så at jeg var nominert, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nå opp i denne kåringen, sier Tjørnhom som har tilbakelagt en meget god sesong med seier i nordisk som det soleklare høydepunktet.

– Er det fortjent at du er en av finalistene, føler du selv?

– De som får flest stemmer er vel de verdige finalistene, svarer han raskt.

Tjørnhom legger samtidig ikke skjul på at han synes det er stort å være blant disse.

– Det er veldig gøy at folk legger merke til det jeg gjør. Det gir meg motivasjon til å fortsette.

– En ære

Også Lindland, som kom på 2. plass i B-klassen i det franske Porsche-mesterskapet, blir svært glad når han får høre at han er finalist i kåringen.

– Det er veldig moro å se at det er interesse for sporten jeg driver med i Lister.

– Og nå går du for seier?

– Det er jo alltid det en kjører for, hehe. Men helt alvorlig så håper jeg jo på det. Det hadde jo vært en ære å gå til topps i kåringen.

Lindland er allerede i gang med oppladingen til neste sesong. Hva han skal kjøre, er derimot ikke helt bestemt.

– Jeg kan ikke si så mye om dette nå, men vi håper å ha planen klar rundt nyttår.