• Kriminalsjef Arne Pedersen ber folk ha øynene åpne og melde fra til politiet dersom de ser utenlandskregistrerte biler eller folk som går rundt i boligfeltene.

    FOTO: Gunnstein Kallhovd

Frykter flere innbrudd

Kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt frykter vi ser begynnelsen på en innbruddsbølge på Sørlandet.

Nylig ble et hus endevendt og sølvtøy for 100.000 kroner stjålet i Vegusdal. Pedersen mener det er svært sannsynlig at østeuropeiske vinningskriminelle står bak.

Les også

Ber folk tenke seg om

– Den enkelte som får besøk av folk som oppgir at de samler inn penger til ulike formål, må være observant og tenke seg om, sier lensmann Kåre Unhammer etter at fem rumenere ble tatt for pengeinnsamling på dørene i Vanse.

 

– Dette er klassisk modus. Det er ganske mye sølvtøy og en del penger som er stjålet. Innbruddet har skjedd på dagtid og de har tatt seg inn gjennom altandøren. Dette indikerer at det er østeuropeere som står bak, sier kriminalsjefen til fv.no

Det har vært lignende innbrudd både i Arendal, Grimstad og Lister. Ved påsketider ble fire-fem rumenere pågrepet i forbindelse med innbruddene i Lister.

Les også

Rumenere ble tatt for ulovlig pengeinnsamling

Fem frekke rumenere er anmeldt for ulovlig pengeinnsamling i Vanse.

 

Til stadighet har folk i Lister fått besøk av rumenere som skal selge noe eller samle inn penger til et eller annet formål på dørene. Noen lar seg lure; andre avviser de frekke dørselgerne.

Kriminalsjefen mener at det er en klar sammenheng mellom aggressivt dørsalg og innbrudd.

Les også

Rumenere stjal gull og smykker

Fire rumenere ble fredag varetektsfengslet mistenkt for innbrudd og tyveri av gull, smykker og bunadssølv i Kvinesdal.

 

– Vi har hatt tilfeller hvor noen har hatt folk på døra og så har det vært innbrudd i et annet hus i samme område. Det tyder på at det har foregått en kartlegging, sier Arne Pedersen.

Han ber folk ha øynene åpne og melde fra til politiet dersom de ser utenlandskregistrerte biler eller folk som går rundt i boligfeltene.

– Skriv gjerne ned nummerskiltet. Tips også politiet om aggressiv og sjikanerende oppførsel fra folk som kommer på døra, for da har vi anledning til å pågripe dem og finne ut hva som foregår, sier Arne Pedersen.