• – Brøytekanten «sier» innkjøring forbudt på sin måte, sier Olaf Karlsen.

Han mener det er en stor skandale

En stor brøytekant hindrer turgåere og andre i å kjøre med bil ut til Havika i Farsund. Olaf Karlsen mener det er en skandale.

– Forbannet er det riktige ordet, sier Karlsen.

Han er opprørt over at det kun er brøytet til Trias-bygget på Hanangermona.

– Da jeg kom hit, Kom det flere biler. De måtte også snu, sier Karlsen.

Turområde

Han forteller at han bruker Havika og turområdet flittig til vanlig, og synes det er ekstra ergerlig at området er avsperret på denne måten når andre turområder er særlig utilgjengelige med snøen som har ligget den siste tiden.

– Man blir jo desperat når man ikke vet hvor man kan gå tur. Jeg mister min daglige trim av dette. Jeg er nokså sikker på at jeg snakker på vegne av mange turgåere og turister når jeg sier at dette er en stor skandale, sier Karlsen.

Håper på fjerning

Han mener videre at dette ikke er et problem som er nytt av året.

– Strekningen er blitt ignorert i alle år – dette som er et så viktig mosjonsområde. Det er ikke holdbart. Man kan skryte og si at man ønsker turister velkommen, men dette er ikke akkurat attraktivt må jeg si, sier Karlsen.

Han håper at kommunen tar affære og får bort brøytekanten slik at det ikke fryser til is. I motsatt fall frykter han at hinderet bli liggende lenge.

– Prioriteringssak

Lister24 har vært i kontakt med enhetsleder i teknisk drift i Farsund kommune, Sten Otto Tjørve, som forteller at grunnen til at det ikke er brøytet lenger ut er fordi det ikke bor folk der.

– Dette er en prioriteringssak. Havika er kun et turområde. Slik har vi vært nødt å prioritere når været har vært som det har vært. Det samme har vi gjort blant annet på Stavestø, i Verevågen og ulike steder i Spind, sier Tjørve.

Han beroliger imidlertid med at brøytekantene ikke blir liggende lenge.

– Vi kommer til å ta dette så fort vi har hodet over vannet. På Hellemyra er det også stengt på samme måten. Her blir det åpnet igjen en av de nærmeste dagene, sier Tjørve.