Roar Bakken fra Hovsherad nikker fornøyd. Ballen gikk oppskriftsmessig i hullet på Utsiktengolfparki Kvinesdal.

— Jeg har holdt på noen år, og spiller to-tre ganger i måneden. Det er moro, i alle fall når det går bra, ler han.

En runde på golfbanen på Utsikten betyr 18 hull, og cirka fire timer med spilling og om lag en mil med gåing, tilsvarende cirka 16.000 skritt.

— Det er god mosjon, medgir Bakken.

Denne runden spiller han sammen med Glenn Andreassen fra Lyngdal, og hans far Alf Andreassen (78) fra Lista.

— Selv om jeg kjører golfbil mellom hullene, er det god mosjon. Jeg spiller et par ganger i uken, forteller 78-åringen.

— Det er en flott bane, med mye fin natur. Her kan man treffe på både elg, hare, rådyr, hoggorm, gjess og andre dyr underveis, legger sønnen Glenn til.

Roar Bakken (fra venstre), Alf Andreassen og Glenn Andreassen spiller golf jevnlig.

UTSIKTEN GOLFPARK ble i 2007 kåret til Norges fineste golfbane, først og fremst på grunn av de vakre omgivelsene.

Men for fem-seks år siden ødela vinteren mye av gresset på golfbanen, som gikk fra å være en av landets best besøkte til å bli en av de dårligste.

— Det er blitt gjort og gjøres store grep for å få golfbanen i god stand igjen. Nå nærmer vi oss, og er i ferd med å få banen fin igjen. Selv om det tar litt tid, vil vi absolutt tilbake dit igjen, til golfbane-toppen i Norge, sier golftrener Pål-Rune Kristoffersen.

Daglig leder Anne Grethe Jakobsen i Utsiktengolfparker enig.

— Endelig begynner banen å komme seg. Det er bare vanvittig vakkert her oppe. Noen liker golfbaner som er flate, fordi det er det enkleste. Det som er unikt her er at banen er bygget i naturen, og det er mange utenfra som besøker oss på grunn av dette, forteller hun.

GOLFKLUBBEN HAR om lag 700 medlemmer. Antallet er stigende, først og fremst på grunn av offensiven klubben har hatt mot nybegynnerne de siste årene.

— I fjor begynte vi å arrangere gratiskurs for nybegynnere. Det ble en gedigen suksess. Til sammen deltok det over 200. Om lag halvparten av disse har fortsatt å spille golf, forteller Kristoffersen.

Det arrangeres turneringer og treninger for folk i alle aldre. De yngste er helt ned mot fem år når de prøver seg for første gang.

TAS_7961.JPG

— Vi er opptatt av å få fram at golfsporten ikke er så farlig og snobbete som noen kanskje tror. De fleste som prøver golf for første gang, forteller at det var mye gøyere enn de hadde trodd, forteller Pål-Rune Kristoffersen.

— Det er blitt enklere og billigere å komme i gang. Før måtte man ta en prøve før man kunne begynne å spille. Det er det slutt på nå. Det er gøy å se at rekrutteringen er god. Spesielt gøy er det å se at mange ungdommer er med og spiller. De er den gode fremtiden, legger Anne Grethe Jakobsen til.

Blant nybegynnerne er det nemlig mange mellom 16 og 20 år. En stor andel av nybegynnerne er også ektepar.

André Juliussen fra Vanse står og øver seg på lange utslag.

EN AV FERSKINGENE er André Juliussen fra Vanse. Ved drivingrangen står han og slår, golfball etter golfball.

— Jeg håper å slå til det siste merket der borte, der er det 200 meter, forteller han, og sender av gårde en ball som faller ned ikke langt fra merket.

Selv har han ingen erfaring med golf, annet enn at han har slått noen slag.

— Jeg har sett litt på Youtube, hvordan man slår. Tanken er å melde meg på et nybegynnerkurs snart, men jeg tenkte det var greit med litt trening før det. Det er skikkelig avslappende å stå her og slå mens jeg hører på musikk, forteller han.

GOLFSESONGEN på Utsikten starter normalt i april, og varer som regel til slutten av oktober. Gjennom en normal sesong er det 5.000 gjestespillere på golfbanen, i tillegg til de 700 medlemmene.

— Sommeren og ferien er naturligvis en veldig viktig tid for oss. I fjor solgte hotellet på Utsikten mellom 800 og 900 såkalte golfpakker, der folk får med overnatting på kjøpet. Ellers er det mange hyttefolk og turister som kommer til oss for å spille på sommeren, forteller Pål-Rune Kristoffersen.

Kristoffersen er opptatt av å gjøre golfsporten så uhøytidelig som mulig. Han tilbyr derfor egne opplegg for bedrifter, vennegjenger og familier som ønsker det.

— De som aldri har spilt før, og som har lyst til å prøve å slå noen slag, kan få låne golfkøller gratis. De vil finne ut at det er ganske gøy, smiler han.

Fakta

Golfmuligheter i Lister- og Lindesnes-regionen:

Utsiktengolfpark ved Skaren i Kvinesdal, med blant annet 18-hullsbane, nihullsbane, drivingrange og egen bane for fotballgolf.

Mandal golfklubb har en nihullsbane, drivingrange og to treningsgreener ved Skjebstad, like ved Skogsfjorden.

Lindesnes golfklubb har nihullsbane, fordelt på tre greener, hele nede ved sjøkanten i Spangereid.