l «Da må vi ta forbehold om at sneglestimen fra Vestersiden i Farsund holder seg langt unna nye E39»

Vi kjenner begrepet mørkemenn. De fremstår som massive motstandere av opplysning, og kan visst ikke få hverdagen og virkeligheten svart nok. Men ikke alle er sånn.

l «Nå skal landets fiskemottak gjøre tjeneste og fremvise sine egne tellekanter.»

Mer fisk å telle -ringer en bjelle? Det kreves mer av landets fiskemottak. De må lage masse nye journaler. Målet er å forenkle kontrollarbeidet. Inspektører skal raskt kunne få oversikt over all fisk på et mottak. Nemlig!

«La varme og vennlighet få hedersplassen i høytiden»

Han var i godt lune. Han smilte og virket å ha full kontroll. Ikke noe pes eller stress. Tryggleif var tydelig klar for jula. Ferie og feiring. Men livet selv får ingen ferie.

Lokalhistorie på sitt aller beste

Ingen gjør lokalhistorie bedre enn de frivillige ildsjelene i historielagene. Nå er årbøkene her.

I armeens tjeneste

Det er få ting som føles mer meningsfylt enn å stå grytevakt for Frelsesarmeen. Samtidig er det noe som skurrer.

Førhelg 20, 16. desember

I årets aller siste Førhelg serverer vi dere høydepunkter fra høstens sesong. Vi forsøker også å gi deg julefølelsen med en helt "egen" versjon av "Deilig er jorden" .

Førhelg 19, 9. desember 2016

Gullkornene sitter løst blant barna i Lyngtua barnehage som i denne ukens Førhelg har testet julebrus. Bli også med på prøvebading i Kvinabadet som åpner i neste uke. Og så byr vi også på en liten dose med humor.

l «Det er den samme greia også i år. Førjulsmaset. Stadig stigende i omfang. Og med trøkk og trengsel attåt.»

Det er den samme greia også i år. Førjulsmaset. Stadig stigende i omfang. Og med trøkk og trengsel attåt.

Førhelg 18, 2. desember 2016

I denne ukens Førhelg kan du se da programleder Lars Erik Larsen bakte julekaker sammen med vår stuntreporter Bjørn Hoel. Vi har også delt ut en julestjerne, til stor overraskelse hos mottakeren, og vi har besøkt Liv Lehne som gjennom Fjøsgalleriet håper å bygge opp en ny kulturell møteplass i Lyngdal.

Førhelg 17, 25. november 2016

XXL-åpning, Black Friday og julecountry er blant stikkordene i denne ukens Førhelg.

Her kan du se om Bjørn våget å fjerne barten

Lister-reporter Bjørn Hoel ble til de grader lurt av kollegene ved lyngdalskontoren. Han skulle få en total forvandling.

Førhelg 16, 18. november 2016

Reporter Bjørn Hoel trodde han skulle være reporter på et vanlig videoinnslag da han møtte på jobb i Lyngdal nylig. I stedet ble han overrasket med en makeover-dag, der ny frisyre og nye klær var blant ingrediensene. Vi har også spurt folk i Lyngdal hva de mener om sjøorm-observasjonen i Lenefjorden. Og så har vi besøkt Karen Zuleta, som har en drøm om å bli profesjonell kettlebell-utøver.

Førhelg 15, 11. november 2016

I over ti år jobbet Ronny Fredriksen fra Lyngdal på boreriggen Borgland Dolphin. 5. oktober hadde han sin siste arbeidsdag på plattformen, paradoksalt nok med å klargjøre den for opplag i hjembyen. Vi ble med på omvisning. I denne ukens Førhelg har vi også vært på ski, for i Hægebostad er det rekordtidlig skiføre!

Førhelg 13, 28. oktober 2016

Det er halloween-tid, og i denne ukens Førhelg ble vi med da Josefine Ørnholt Tjøve og Winnie Brækken testet ut en egen spøkelseslabyrint på Lista. Vi har også truffet en lyngdøl som i høst har fått to borerigger og verdens største oljeproduksjonsskip som nærmeste nabo, og i Kvinesdal forbereder man seg til kvalifiseringskamper til 4. divisjon.